**Summer SALE Weekend - 20%  in de uitverkoop! - Code: SUMMER24

stoffen-masker

Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!

STOFMASKER (mond-neus-kapje) – een mooie aanvulling in de strijd tegen Covid-19


Waarvoor kunt u deze stoffen mondkapjes gebruiken?


Dit mond-neus-kapje is een voorlopig ‘nood’-maskertje. Het is geen medisch product en ook geen persoonlijk beschermingsmiddel. Het Duitse Instituut voor Geneesmiddelen en Medische Producten stelt echter vast:


"Ondanks de beperkingen kunnen deze „Community-maskers“ als kledingstuk ertoe bijdragen dat de snelheid van de ademstoot of het verspreiden van (hoest)druppeltjes wordt verminderd en dat de bewustwording rondom 'social distancing' en gezondheidstechnisch voorzichtige omgang met uzelf en anderen zichtbaar wordt ondersteund. Op deze manier kunnen dragers van deze stoffen kapjes een bijdrage leveren aan het reduceren van een verdere SARS-CoV-2 verspreiding. Stevig geweven stoffen zijn in deze context meer geschikt dan los geweven stoffen.“


De huidige hygiëne-eisen blijven van kracht, net als het houden van een veilige afstand van 1,5 meter tot anderen.


De stoffen mondkapjes als geïmproviseerd masker zijn nuttig…

 

… op plaatsen waar u onvermijdelijk dichtbij andere mensen komt, zoals in de auto, het openbaar vervoer of bij het boodschappen doen. De mondkapjes beschermen anderen, want de stoffen maskers kunnen bijdragen aan het verminderen van het infectierisico en van het aantal druppeltjes dat u door niezen, hoesten of gewoon door te praten vrij in de omgeving verspreidt.


De stofmaskers worden dusdanig bewerkt dat u een vliesje als extra filter kunt toevoegen. Deze mondkapjes hebben weliswaar geen invloed op het algemene besmettingsrisico, maar vormen een zinvolle aanvulling op uw gebruikelijke hygiënemaatregelen. De stofkapjes helpen u er ook aan te herinneren niet uw mond of neus aan te raken.


Welke eigenschappen hebben deze stoffen mondkapjes?


De stofmaskertjes van Alpenclassics beschikken over alle belangrijke eigenschappen van een mond-neus-kapje:
• Wasbaar op 60 graden
• Ademend
• Strak geweven materiaal in twee lagen
• Een extra vliesje kan worden toegevoegd
• Huidvriendelijk, want 100% katoen
• Handige elastiekjes of flexibel verstelbare veters/ bandjes


Welke voordelen hebben deze mond-en-neus-maskers?

 
Het grootste voordeel van deze mondbedekking is dat de kapjes herbruikbaar en hygiënisch zijn. Het maskertje kan gewassen worden op 60 graden. Deze temperatuur doodt alle mogelijke virussen en bacteriën.
Als alternatief kunt u het masker ook heet strijken met een stoomstrijkijzer. Heel handig, want zo hoeft u het maskertje niet te wassen en te (laten) drogen en is het meteen weer te gebruiken.
De stof bestaat uit 100% katoen. Dit natuurlijke materiaal is huidvriendelijk en ademend. De stof is strak geweven en slijtvast.
De meeste van onze stofkapjes zijn uitgerust met een handig elastiekje. Zo wordt het op- en afzetten van deze mondbescherming een stuk makkelijker gemaakt. Enkele modellen hebben veters als alternatief, die heel makkelijk op het achterhoofd kunnen worden vastgebonden. Extra voordeel bij de mondkapjes met veters: door de lengte van de bandjes kan het masker zowel door volwassenen als kinderen worden gedragen.

 
Welke nadelen hebben deze mond-neus-maskers?


Deze vorm van mondmasker beschermt niet voor infecties en heeft geen invloed op uw persoonlijke besmettingsrisico.


Hoe draagt u het stofmasker en waar moet u op letten bij het op- en afzetten?

 

·         Bij het opzetten van de het ‘stofmasker‘ dient u er op te letten dat de binnenkant niet wordt besmet. Wast u daarom van tevoren uw handen grondig met zeep.

·         Het stoffen masker dient correct over mond, neus en wangen geplaatst te worden en aan de randen zo dicht mogelijk op de huid te zitten, zodat er aan de zijkanten zo min mogelijk lucht in kan komen.

·         Als het ‘stofmasker‘ vochtig is geworden, zet u het af en wast u het of wisselt u het om voor een vers mondkapje.

·         De buitenkant van het gebruikte mondkapje bevat mogelijk ziekteverwekkers. Om besmetting van de handen te voorkomen, dient u de buitenkant liefst niet aan te raken.

·         Over het algemeen dient het stofmasker na gebruik alleen nog aan het elastiek of aan de bandjes/ veters te worden aangeraakt en ook op die manier te worden afgezet.

·         Na het afdoen van het maskertje dient u de handen volgens de algemene hygiëneregels grondig te wassen (minimaal 20 – 30 seconden met zeep).

·         Gebruikte ‘mond-neus-kapjes‘ liefst zo besmettingsveilig in een zakje of luchtdicht afgesloten bewaren of direct op 60 graden wassen. Bewaar het gebruikte mondkapje zo kort mogelijk om vooral schimmelvorming te vermijden.

·         Vóór het eerste gebruik van het ‘stofmasker‘ dient u het absoluut een keer te wassen!


Let op: over het algemeen dient het mond-neus-kapje slechts één keer gedragen te worden en dan op 60 graden gewassen te worden. Als alternatief kunt u het stofmasker ook heet strijken met een stoomstrijkijzer. Alleen dan beschikt u over een hygiënische mondbedekking.


Hoe reinigt u dit soort mondbedekking?


Het mond-neus-masker wordt op 60 graden gewassen in de wasmachine of u strijkt het stevig met een stoomstrijkijzer op hoge temperatuur. Daarna is het maskertje vrij van mogelijke virussen en bacteriën.


Disclaimer/ aansprakelijkheid


Dit kapje voor mond en neus is een noodmasker. Het is geen medisch product en ook geen persoonlijk beschermingsmiddel. De hoesjes zijn niet getest of gecertificeerd voor gebruik in de (gezondheids-)zorg, als arbeidsveiligheid of als andere beschermende uitrusting om te beschermen tegen infecties, virussen of andere schadelijke stoffen zoals fijnstof.

Dragers van deze mondkapjes kunnen er niet vanuit gaan dat de hoesjes beschermen tegen overdracht van SARS-CoV-2. De fabrikant is ontheven van elke aansprakelijkheid. Elke aanspraak op schadevergoeding door Alpenclassics wegens letsel aan leven, lichaam of gezondheid – van de gebruiker of iemand uit diens omgeving – is uitgesloten.